Основни предимства на репатрака с частичен товар

Тегличът с частичен товар е специално превозно средство, което е идеално за транспортиране на превозни средства в затворени пространства. Благодарение на специалните технически и експлоатационни характеристики е възможно да се извозват автомобили от паркинги, тесни дворове, гори и други труднодостъпни места.

Основните причини за широкото използване на теглещ камион с частичен товар

На първо място, трябва да се каже, че използването на този тип специализирано оборудване се дължи на възможността за товарене дори там, където паркирането е строго забранено. Тази специална техника може да има редица специални характеристики, които ви позволяват безопасно, ефективно и бързо да зареждате превозните средства.

Теглещият камион с частичен товар разполага с ленти, различни адаптери, ролкови колички,  на които се монтира повреден елемент от автомобила. Лебедки от различни видове (хидравлични, механични устройства, както и специални повдигащи механизми).

Наличието на специални закрепвания и технически характеристики позволява бързо, сигурно и безопасно транспортиране на автомобила до определеното място. Ето защо все повече собственици на автомобили поръчват услугите на репатрак с частично натоварване.

Пътна помощ

Основни предимства на теглещ камион с частичен товар:

 1. Малки размери на превозното средство – възможност за товарене и изваждане на автомобила дори при най-трудни условия и във всяко техническо състояние;
 2. Отлична функционалност – специалното оборудване работи перфектно при всякакви пътни и метеорологични условия;
 3. Оптималната цена при евакуацията – способността да не се плащат надплащане за организиране на бърз и надежден транспорт на превозно средство в технически неизправно състояние;
 4. Високо ниво на комфорт – възможността за настаняване на пътници в теглещия камион, което намалява допълнителните разходи за използване на такси.

Съвременните теглещи камиони с частично натоварване са оборудвани със специални дюзи, които се различават един от друг по размер и вид – възможност за закачане на почти всеки тип автомобил. В допълнение, тази специална техника има скъсена основа, поради което се постигат отлични параметри на компактност и маневреност. Така репатракът може да окаже помощ при много ограничени пространства.

Наличието на специални експлоатационни характеристики и технически параметри позволява да се превозват с висока безопасност, комфорт и сигурност миниванове, микробуси, леки автомобили, лекотоварни камиони и др.. Ето защо все повече собственици на превозни средства при необходимост предпочитат да използват услугите на Пътна помощ с репатрак с частично натоварване.

Автопаркът на Пътна помощ на фирма Найденови Ауто  се състои от техника, оборудвана с най-мощната хидравлика, което позволява от своя страна да повдига превозни средства с голям тонаж: снабден е със специално устройство, което закрепва задния мост и предната греда на автомобила. Разполага с комплект от технически средства за прикачване и други допълнителни.

При  повреда на превозното средство се използват въртящи се ролки: те позволяват да се промени посоката.

Кога имате нужда от теглич с частично натоварване на автомобила?

Пътна помощ в София Ви съветва да се обадите, ако:

 • ако колелата на автомобила са блокирали след инцидент или повреда;
 • ако двигателят или друг механизъм спре да работи;
 • ако свърши бензина.

Правила, които трябва да се спазват при работа с частичен теглещ камион

При работа с теглещ камион с частично натоварване е необходимо да се вземат предвид редица важни правила:

 • теглото на транспортирания автомобил трябва да бъде два пъти по-малко от теглото на самия теглещ камион;
 • хора или товари не трябва да присъстват вътре в машината по време на нейното транспортиране;
 • спирачната система на аварийната техника трябва да работи;
 • транспортираният автомобил трябва да поддържа минимална маневреност.
5/5 - (1 vote)