Какво трябва да знаем за услугата „пътна помощ“?

Повреденият автомобил е най-големият кошмар за повечето шофьори. А, ако автомобилът ви се е повредил на магистрала, това може да е страшно и стресиращо преживяване.

Да сте подготвени и да знаете какво да правите може да бъде от решаващо значение за безопасността на вас и вашите пътници при повреда на автомобила.

При механична повреда на различни видове пътища е най-добре първо да потърсите услугите на фирма за пътна помощ и  да останете в безопасност, докато чакате помощ.

Пътна помощ 24

Пътната помощ се е превърнала в доста конкурентен бизнес с много различни доставчици, които предлагат разнообразни услуги.  Много шофьори може да не са наясно с помощта, която могат да получат, или с това, на коя компания да се доверят в случай на нужда, както и какви са най-често предлаганите услуги, затова ще се опитаме да изготвим кратък списък с най-важната информация.

На първо място, ако автомобила ви се повреди на територията на България, в която и точка на страната да се намирате, трябва да знаете, че компанията “Пътна помощ 24″  е на ваше разположение 24 часа, 7 дни в седмицата, 365 дни в година, така  че можете да ги потърсите, независимо в колко часа се е случил инцидент с колата ви и независимо къде се намирате – дали сте на някоя от основните пътни артерии на страната, междуградски път, или дори в най-затънтените третокласни пътища на България. Те ще дойдат и ще ви помогнат, при това на ниска цена и с отношение, което няма да получите никъде другаде.

Услугите, предлагани от фирмите за пътна помощ, могат да варират, но това са някои от най-известните услуги:

  • Проучване и отстраняване на проблема, причинил повредата.
  • Повреда на акумулатора: Проверка на причините, поради които акумулаторът не запалва автомобила и оказване на съдействие за запалване на автомобила.
  • Проблеми с гумите: Помагане за смяна на спукана или повредена гума с резервна гума.  Ако няма резервна гума, превозното средство може да бъде репатрирано.
  • Репатриране на автомобила след електрическа или механична повреда до най-близкия одобрен дилър или компетентен сервиз.
  • Репатриране на превозно средство, участвало в катастрофа, от мястото на катастрофата.
  • Осигуряване на  гориво, когато неочаквано е свършило.
  • Услуга по блокиране – получаване на услугата на ключар за отваряне на превозното средство и изваждане на ключовете, когато ключовете са заключени в превозното средство или получаване на резервни ключове. Превозното средство може да бъде заключено не само поради небрежност, като например изгубване на ключовете, но и поради повреди, причинени при опити за кражба на превозното средство.
  • Репатриране на автомобил, който е затънал в снега.

Тъй като спешната пътна помощ  се превръща в доста конкурентна индустрия, можем да очакваме да открием много “допълнителни” ползи, предлагани от различните фирми. За някои от тях,  пътната помощ е основният предмет на дейност, докато за други тя може да бъде просто допълнително предимство към други услуги, които предоставят.

Доставчиците на услуги за помощ се отличават чрез естеството на предоставяните услуги и цената на тези услуги.  В този смисъл, “Пътна помощ 24″  е една от най-добрите и надеждни фирми в този бранш, а цените за пътна помощ на услугите им са повече от достъпни и конкурентни.

5/5 - (1 vote)