Три навика, които могат да спасят живота на шофьора – пътна помощ

Всеки шофьор, трябва да помисли дали спазва тези три навика при шофиране.

Шофирането на кола изисква доста добра подготовка на човека. Така че водачът трябва не само да познава основните системи за управление на автомобила, но и да бъде внимателен, точен и да има много други функции, които ще ви позволят безопасно да стигнете от една точка до друга.

По-специално, шофьорът, който има следните три навика, ще може да спаси живота си в случай на авария.

Полезни шофьорски навици, които могат да спасят живота му?

Зад волана понякога има различни трудни ситуации, които дори могат да застрашат живота на водача. Но е възможно да се справите с тези ситуации!

Пътна помощ София

Помислете за трите навика, които ще ви помогнат:

  1. Правилно шофиране. Още на първия етап много шофьори правят голяма грешка. На мнозина седалката е разположена по такъв начин, че тялото е почти в легнало състояние. Вертикалната позиция на гърба на водача трябва да бъде правилна. Ако карате с торс, изнесен назад, тогава главата ще се наведе напред, поради което ще е в постоянно напрегнато състояние. В допълнение, шията също ще бъде напрегната, която след известно време ще започне да изтръпва. Водачът трябва да седи така, че при натискане на педалите на спирачката и съединителя краката да са леко свити в коленете. Торсът трябва да е възможно най-вертикален.
  • Правилно да се държи волана. Водачът трябва правилно да държи волана при шофиране. Ако си представите циферблат на часовник пред очите си, тогава ръцете ви на волана трябва да са в позиция “10 и 14” или “9 и 15”. Както можете да видите, воланът винаги трябва да се държи с две ръце. Този захват ще ви позволи незабавно да реагирате при спешни случаи и да ги избегнете. На прав участък от пътя и при движение с ниска скорост някои шофьори държат волана с една ръка, вярвайки, че нищо няма да им се случи. Да, може би нищо няма да им се случи. По този начин обаче водачът свиква да управлява колата с една ръка и в случай на опасни ситуации може да няма време да реагира на случващото се.
  • Сигурност в автомобила. Не всички носят предпазни колани. Тези, които се закопчават обаче, го правят само докато седят на предните седалки. Така че пътниците на задната седалка също трябва да използват предпазни колани. Те могат при различни обстоятелства на пътя да пострадат дори й при нормално шофиране, но при инцидент могат да счупят облегалките на предните седалки. Освен това те могат да излетят към предното стъкло и да загубят живота си.

Важно! Всички трябва да бъдат обезопасени с предпазни колани!

Дори вашият домашен любимец трябва да бъде закопчан. Докато се шофира, той може да се движи из кабината и да пречи на водача, а в случай на катастрофа може да пострада много.

В заключение трябва да знаете, че товарът в багажника също трябва да бъде фиксиран, тъй като при внезапно спиране може да счупи облегалката на седалката и да нарани пътниците.

Трите съвета по-горе ще ви помогнат да защитите живота си и хората, които пътуват с вас в колата по време на трудни ситуации.

Но, ако се случи така, че да попаднете в трудна ситуация на пътя не си колебайте, обадете се на GSM:  0876-742-859 : липса на ток в акумулатора, ПТП, спукана гума, повреда в ходова част, повреда в електрониката, затъване в кал, пясък, тиня или сняг.

За съжаление никой, не е застрахован и такива ситуации. Ние сме насреща за да Ви помогнем!

5/5 - (1 vote)