Характеристики при изтегляне с репатрак на камиони и специална техника

Камион или специално оборудване може да се повреди неочаквано и в много ситуации водачът не може да се справи сам с проблема. В този случай е препоръчително да се обадите на лицензирана пътна помощ в София. Те разполагат с техника с различна техника, с която лесно ще транспортират до автосервиз булдозер или трактор.

Кога имате нужда от репатрак?

Евакуацията на камиони и специална техника се извършва със специални автомобили с висока мощност и товароподемност и съответните габарити. Тъй като основно се транспортира тежко оборудване – камион кран, трактор, всички теглещи камиони имат голям запас от безопасност и специално оборудване под формата на специален манипулатор, чиято форма може да бъде различна – кран, лебедка.

Използването на репатрак за камиони и специална техника е необходим в различни случаи:

  1. превозното средство се е повредило и е невъзможно да се извърши ремонт по пътя;
  2. камионът е претърпял инцидент, паднал в канавка, преобърнал се;
  3. трябва бързо да доставите специално оборудване, като багер или челен товарач, до обекта, където се извършват строителни работи.

Репатракът има допълнително оборудване, което може да изтегли камион, който е паднал в канавка. С помощта на манипулатора се извършва частично или пълно натоварване на автомобила на платформата. Транспортирането на камиони и специална техника се извършва на различни видове превозни средства, които се избират, като се вземат предвид вида на повредата, както и характеристиките на транспортираното превозно средство.

Пътна помощ Знак

Твърдо репатриране на  камиони и специална техника

Този тип оборудване се използва в ситуации, когато камионът няма повреда по шасито, но електрониката е дефектна. При такава евакуация водачът трябва да остане зад волана на тегленото превозно средство.

Теглене на  камиони и специална техника с частичен товар

Тези услуги са доста търсени от пътна помощ в София за транспортиране на големи автомобили, както и ремаркета, автобуси. Повредената машина се транспортира с кабел на лебедка, който се закрепва към носещите части – рама, ос, елементи на окачването. По този начин превозното средство се натоварва частично върху платформата, където се фиксира здраво.

Тегличи с ниско легло

Този вид транспорт е незаменим, ако трябва да транспортирате повредена конструкция или друга специална техника. Теглещите камиони са проектирани да направят транспортирането удобно и безопасно. Благодарение на подсиленото пружинно окачване, специалния вид на рамката и подсилените спирачки, моделите могат да поемат повече от една на платформата наведнъж.

Характеристики на повдигане на камиони и специална техника от канавка

Често има ситуации, когато трябва да се извади превозно средство от канавката. Теглещият камион със специално оборудване ви позволява да разрешите този проблем и да повдигнете колата на колела. Процедурата се състои от няколко етапа:

  1. първо се оценява техническото състояние на камиона, проверява се евентуалното блокиране на колелата и волана;
  2. полуоста на главната ос или карданния вал е изключена от двигателя, за да се запази изправността на скоростната кутия;
  3. понякога камионът е частично разглобен.

За повдигане на камиони от канавка се използва теглич с лебедка или кран. А начинът на повдигане се избира според размерите на авариралия автомобил, неговата маса и сложността на терена.

В някои случаи се изисква транспортиране на специално оборудване с блокирани колела. В такива ситуации не можете да наемете камион за теглене с мощна лебедка или кран. След натоварване на платформата, повреденото превозно средство се фиксира здраво и внимателно се транспортира.

Къде мога да поръчам репатриране?

Ако вашият камион е претърпял инцидент или се е повредил някъде по пътя, винаги можете да ни се обадите и да извикате влекач. Пътна помощ 24 разполага с всички необходими видове превозни средства за превоз на аварирали автомобили:

  • платформи с хидравлична или електрическа лебедка,
  • платформи с подвижна система, където се товарят едрогабаритни автомобили,
  • модели с кран-манипулатор на платформа.

Фирмата предлага услуги като: евакуация на превозни средства, претърпели катастрофа и други неприятни ситуации на пътя.

Разполагат с голям избор от транспортни средства, с които могат да транспортират всякаква специална техника и камиони до сервиза. Пътна помощ работи денонощно и е готова да отиде до всяко кътче на София и областта. Специалната техника, с която разполагат им позволява да транспортират натоварени и празни автомобили, да транспортират специална, строителна или селскостопанска техника до обекта.

5/5 - (1 vote)