Транспортиране на ATV от Пътна помощ

Движението на тези превозни средства по пътищата е забранено от закона, транспортирането на ATV трябва да се извършва с помощта на специално оборудване. Само професионалистите знаят как правилно да го натоварят, разтоварят, обезопасяват в съответствие с правилата за безопасност.

В никакъв случай не трябва да извършвате транспортирането сами, всяко неправилно действие може да доведе до неконтролирано движение, повреда на транспортираното превозно средство и на другите на пътя.

Независимо дали става въпрос за лов, риболов, екстремно офроуд каране, превозното средство с висока проходимост е необходимо навсякъде. Освен това има категория хора, които не могат без да участват в състезания.

За всеки от тях е важно автомобилът да бъде доставен навреме, безопасно и сигурно. Ето защо е необходимо този вид транспорт – ATV да се доставя със специализирана техника.

пътна помощ и репатрак услуги

Извозване на ATV с Пътна помощ

За транспортиране на ATV има специално оборудвани ремаркета за автомобили. Те са оборудвани с:

 • механизми за сгъване, използвани за качване на платформата;
 • средства за закрепване;
 • подвижни дъски;
 • накланяща се платформа;
 • лебедка;
 • осветителни устройства.

Автомобилните ремаркета, използвани за превоз, най-често се използват заедно с леки автомобили, поради което са оборудвани с тегличи. От характеристиките на транспорта могат да се разграничат няколко правила:

 1. Превозното средство трябва да бъде здраво закрепено.
 2. Батерията трябва да бъде отстранена преди отпътуването до местоназначението.
 3. Ако доставката се извършва на дълги разстояния, по-добре е да се даде предпочитание на ремаркета с тента или покрив – това ще предпази от внезапни валежи.
 4. При необходимост от транспортиране на две ATV-та се използват ремаркета-трансформери, в които могат да се движат.

Как се случва транспортирането на ATV ?

Транспортирането на ATV с пикап и използването на ремарке са двата основни метода, използвани от професионалистите. Във всеки случай, преди да го транспортирате, е необходимо да го натоварите внимателно и правилно. За да направите това, следвайте точно следната процедура:

 • ако има тента, навийте я, закрепете я с шнур;
 • отворени страни;
 • отстранете самосвалните скоби, след което дъската може да се спусне;
 • фиксирайте фала на лебедката върху бронята;
 • закрепете транспорта и го обезопасете;
 • откачете лебедката, затворете тентата.

След това се монтират скобите, благодарение на които няма да позволи, да се обърне ремаркето. В допълнение към техническите изисквания не трябва да забравяме за документацията. По-добре е да се изготви договор между клиента и фирмата, който да уточнява техническото състояние на превозваното превозно средство, мястото на доставка и сроковете за изпълнение.

Професионален превоз на ATV с репатрак

Процесът на транспортиране на ATV има следните предимства:

 • в работата се използва само висококачествено и ново оборудване;
 • цялата техника притежава разрешителни;
 • Професионализмът на служителите се потвърждава от дългогодишния им опит.

Не трябва да пестите от извозването на всякакъв транспорт, тъй като от неговата безопасност ще зависи и неговото състояние.

Извършвайки превоз на ATV, цената му се калкулира на база разстоянието на превоза, условията на пътя, размери и общо тегло.

Цените са винаги съобразени с бранша и ситуацията, фирмата се стреми да предлага възможно най-ниски цени за репатрак. Предлагат се репатрак услуги на ТОП цени за София и страната. Ползват се отстъпки.

Този тип специално оборудване принадлежи към високоспециализираните, които не се срещат много. Но знаейки телефонните номера: 0876 74 28 59, можете да се обадите за квалифицирана Пътна помощ по всяко време.

Фирмата извършва Денонощна пътна помощ.

Само в рамките на 30 мин. за района на София специалистите на Пътна помощ пристигат до мястото.

Репатракът е удобен за всякакви превозни средства, които се нуждаят от превоз, извозване до всяка точка, посочена от собственика на превозваното превозно средство.

Транспортирането на ATV от Пътна помощ е бързо, сигурно и ефективно.

5/5 - (1 vote)