Пътна помощ 24 стартира двигатели на автомобили

Най-често срещаните проблеми при стартиране на двигателя на автомобила:

 • Стартерът се върти лошо, щрака или е блокирал.
 • Батерията е изтощена.
 • Не запалва дълго време.
 • Алармата е блокирала.
 • Грешка в програмите на контролния блок.
 • Двигателят е замръзнал.
 • Проблеми с електрическото оборудване.
 • Свещите са заляти и т.н.
 • Няма достатъчно гориво в резервоара.
 • Критично ниско ниво на масло или охлаждаща течност.
 • Проблеми с електрическото оборудване.
  Пътна помощ

Стартиране на двигателя на автомобила

Нашият екип от пътна помощ 24 се състои от професионални автомонтьори с опит в работата с различни модели автомобили и цялото необходимо оборудване. Готови сме да дойдем при Вас по всяко време на денонощието, за да Ви помогнем да стартирате двигателя и да ви върнем на пътя.

Стартиране на двигател от пътна помощ 24

Нашите услуги не се ограничават само до стартиране на двигателя. Можем да помогнем с гуми, помпане на колела, смяна или зареждане на изтощени батерии, зареждане на гориво и др. Ние предлагаме висококачествено обслужване на достъпни цени, за да можете да продължите по пътя си, без да се притеснявате за възможни проблеми.

Нека разгледаме група причини за проблеми със стартирането на двигателя на пътя

– Система за управление на двvигателя:

Основните компоненти на системата за управление на двигателя са сензори, разположени в различни части на двигателя, горивната система, изпускателната система и самия блок за управление на двигателя. Проблеми със стартирането на двигателя на пътя могат да възникнат или поради повреда на сензори, предоставящи неправилни данни на контролния блок и съответно контролният блок изпраща неправилни команди, или самият контролен блок може да има неизправности, тъй като е електронно устройство , обикновено с микропроцесорно управление, тогава причините за неизправностите могат да бъдат много различни от повреда на печатни платки до проблеми със софтуера. Причините за повредата на самите сензори също са много различни, от прости като замърсяване или счупени контакти в близост до сензора до изгаряне поради високи температури на местата, където са инсталирани.

– Механични неизправности:

Механичните неизправности включват както неизправности в главата на цилиндъра, така и неизправности в самия блок, има много такива неизправности, те могат да бъдат свързани с буталната група и с долните и горните валове и с клапаните, всеки случай трябва да бъде разглеждан отделно, но основното описание на този тип неизправност са механичните неизправности на двигателя. Също така механичните неизправности на двигателя включват механизма за синхронизация и задвижващия механизъм на двигателя и частите, придружаващи тези механизми, като: ремък или верига, ролки, обтегачи, водна помпа, съединител на климатика, генератор – всеки от тези компоненти може да причини целия механизъм на ” задръстване” и съответно проблеми със стартирането на двигателя на пътя.

– Стартер на двигателя:

По същество стартерът на двигател с вътрешно горене е електрически двигател, който върти двигателя и след това горивната система, системата за запалване (за бензинови двигатели), системата за управление на двигателя са свързани, те заедно започват процеса на изгаряне на гориво в двигателя , но всичко това би било невъзможно без първоначалните обороти на вала на коляновия вал, създадени от електрически стартер на двигателя.

Следователно, стартерът може да се счита за една от най-честите причини за проблеми със стартирането на двигателя на пътя.

Какви са причините за повреда на стартера?

Причините за неизправност на стартера могат да бъдат или неизправност в електрическите вериги на самия автомобил (клеми, батерия, генератор, както виждаме, всички системи на автомобила са взаимосвързани, едната система зависи от другата) и неизправности, свързани със стартерното устройство, като например: износване на комутатора на стартера, износване на четките на стартера, проблеми с намотките на статора и котвата, проблеми със съединителя на стартера, проблеми с релето на стартера. Има много причини за това, от просто износване до висока влажност в областта на тези компоненти.

Служителите на Пътна помощ 24 имат пълна компетентност в предоставянето на техническа помощ по пътищата, включително услугата стартиране и ремонт на двигателя на пътя:

За да се обадите на 24-часова техническа пътна помощ, обадете се на тел.: 0876 74 28 59. Или за Ваше удобство можете да използвате услугата за обратна връзка чрез електронната форма в раздел Контакти.

5/5 - (1 vote)