Пътна помощ е вашият идеален избор!

Повреда на превозното средство по градските улици винаги е неприятна ситуация. Повреда на автомобил в условия извън пътя или попадане в блато, кал, сняг – ситуацията е не само неприятна, но и опасна. Професионалната услуга на Пътна помощ за евакуация е най-безопасният и бърз начин за да решите проблема.

За да получите Пътна помощ, трябва да се обадите на диспечера на телефон 0876 74 28 59 и  колата Ви гарантирано ще бъде спасена от всеки капан.

Не всички фирми за евакуация предоставят такива услуги, много от тях нямат специално оборудване или не пътуват извън града. Пътна помощ 24 работи при всякакви условия и изтегля автомобили от всякакви капани.

Как да изтеглим автомобила от калта?

Ако трябва да се извади автомобил от калта, най-добрият изход е да се обадите на спасителната служба – Пътна помощ . Фирмата изпраща специално оборудвана специална техника, която е в състояние точно и бързо да извади всякакъв автомобил от калта.

Ако колата е заседнала в калта, тогава първо трябва да прецените каква е почвата, в която е заседнала, и тогава да действате. Възможни са няколко варианта:

  • глинеста почва или кал;
  • пясъчна почва или пясък;
  • блатиста местност.

Закъсалият автомобил върху ерозираната почва се усложнява. Необходимо е да се действа внимателно, бързо, в противен случай можете да затънете още повече и да останете там доста дълго време. Най-лесният начин да се освободите от калния капан е напред-назад.

Често тази тактика е изключително ефективна, позволявайки ви да продължите да се движите след няколко минути. Но понякога това само влошава ситуацията, превозните средства потъват още повече в земята. Необходимо е възможно най-бързо да се вземе решение за по-нататъшна тактика.

Като начало се препоръчва да се подобри сцеплението с почвата. Това ще стане с клони, парцали, дъски, поставени под колелата, или всичко, което може да се намери под ръка.


услуги с пътна помощ

Трябва да се изтегли автомобила – кого да повикаме на помощ?

Всеки шофьор има много възможности да спре в града или извън него: сняг, локви, снежни преспи и т.н. Във всяка ситуация собствените тактики за спасяване са ефективни:

  1. Когато автомобила е заседнал в кал и локва, има голяма вероятност водата да навлезе в двигателя. Не се препоръчва да стартирате колата, в противен случай може да възникне воден удар, последван от скъпи ремонти по двигателя.
  2. Най-добрата тактика за излизане от такава ситуация е да извикате репатрак. Също така е необходим и механик за смяна на масло, стартер, свещи и други части, които са обект на намокряне.
  3. Също така е опасно да включвате всякаква електроника: електрически стъкла, вентилатор, радио, защото водата може да попадне в електрическата система, а това означава, че може да възникне късо съединение. За да изсушите спирачните накладки, е необходимо да задържите педала на газта и леко да натиснете спирачката няколко пъти.

Автомобилът е заседнал в снежна преспа?

Специално оборудване ще ви помогне да се освободите. Това е по-безопасен и по-бърз начин за да продължите да пътувате. Можете също така да се опитате да изринете снега пред колелата. Не позволявайте на колелата да се плъзгат. Превключете на задна предавка, след което се опитайте да преместите автомобила назад.

Следващият етап от излизане на снежната преспа е “клатене” с включена първа предавка. Под колелата поставете дъски и се опитайте да се качите върху тях.

Вериги за сняг, прикрепени към задвижващите колела, ще ви помогнат да излезете от снежната преспа. Ако нямате такива устройства – можете да ги замените с въже за теглене, навито през колелото.

Какво да направите, ако трябва да изтеглите колата?

Пътна помощ е вашият идеален избор!

Шофьорите са измислили много начини за освобождаване на заседнал автомобил в калта, снега, водата, но много от тях изискват значителни усилия, време и често водят до още повреди. Това важи особено за съвременните скъпи модели. Ако джип е заседнал, евакуацията се усложнява от размерите и теглото му.

За да решите проблема в най-кратки срокове е добре да се свържете с Пътна помощ. Тя оказва помощ на аварирали автомобили в града и извън него. Автопаркът е оборудван с модерна техника и решава проблеми от всякаква трудност.

Цената на услугите е достъпна за всеки шофьор.

5/5 - (1 vote)