Евакуация на автомобили с ремаркета от Пътна помощ в София

Автомобилният транспорт в момента е най-популярният, достъпен и икономичен начин за транспорт, както и доставката на почти всякакви товари в целия град, регион и страна като цяло. Причината е очевидна – има много автомобили от различни видове и са навсякъде по пътищата с различно качество.

Ремаркетата са една от възможностите за транспортиране на стоки – те се използват от любители автомобилисти, промишлени предприятия и организации: товари от всякакъв размер могат да бъдат натоварени и доставени до вратата.

Автомобилните ентусиасти доста често трябва да доставят ремаркета до отдалечени места – далеч не винаги е възможно да теглят ремаркета със собствената си кола по различни причини:

 • превозното средство е в неработещо състояние, например след злополука;
 • необходимостта от подмяна на компоненти или предотвратяване на теглещото устройство;
 • невъзможността за доставка “самостоятелно”, например поради метеорологични условия;
 • транспортиране на ремаркета до мястото на продажба от завода.

Транспортирането на ремаркета от фирма, дори и на нискотонажни двуколесни ремаркета за леки автомобили, се извършва въз основа на действащите правила за движение и стандарти за безопасност. Малките превозни средства се транспортират на камиони, където се товарят с автокранове или на собствен ход на специални рампи.

Задължителен фактор за безопасност е доброто фиксиране на ремаркето в каросерията на камиона – колелата са блокирани, самото ремарке е прикрепено към пантите на каросерията с кабели, сапани или вериги.

В този случай дори и най-малкото изместване на товара по време на транспортиране е изключено и се спазват стандартите за безопасност по време на движение. При необходимост тялото е допълнително покрито с тента за защита от атмосферни влияния.

Извънгабаритно ремарке

Основните леки ремаркета са най-простият вид доставка на превозни средства без двигател, която се извършва от нашата фирма, тъй като доставката се извършва със стандартни камиони с необходимата товароподемност, без да се надвишават размерите, обявени от правилата за движение.

Съществува и значителен брой превозни средства без собствен двигател, които следва да бъдат класифицирани като извънгабаритни товари:

 • Ремаркета за превоз на лодки и лодки;
 • мобилни къщи;
 • хладилници с малък обем;
 • ремаркета за превоз на добитък.

В основната версия, с работещо шаси и други елементи (теглич, електричество), извънгабаритните ремаркета се теглят в нормален режим:

 • проверка на работата на автомобила и ремаркето;
 • разработва се маршрут;
 • превозното средство се доставя с автомобил от нашата фирма.

  Пътна помощ

Какви са нашите предимства при извършване на услугата?

Свързвайки се с нас – Пътна помощ в София, ще получите следните предимства:

 • доставка на репатрак до 15 минути;
 • постоянната наличност на различно оборудване и техника ви позволява да извършвате всякакъв вид работа без забавяне;
 • денонощна работа без почивни дни и празници.

Ако е необходимо транспортиране на дълги разстояния или ремаркето не е в движение, то се доставя с помощта на трал с ниска рама – този вид превоз на товари е извънгабаритен и се регулира по специални правила в допълнение към правилата за движение.

Транспортирането на ремаркета за специални цели с нискорамкови тралове се извършва по следната схема:

 1. Подаване на заявка за доставка, получаване на разрешителни.
 2. Разработване на маршрута, като се вземат предвид възможните препятствия от изкуствен и естествен произход (мостове, електропроводи, дървета).
 3. Товарене и закрепване на товара на платформата.
 4. Действителното транспортиране на ремаркето, като се вземат предвид стандартите за безопасност и спазване на ограничението на скоростта (не повече от 70 км / ч).
 5. Разтоварване на мястото на пристигане.

Пътна помощ в София има собствен Автопарк с модерни превозни средства, които ни позволява да доставяме стоки и предмети с различни размери. Нашите мениджъри ще изберат най-добрия вариант за доставка на ремаркета, автомобили, лодки, логистиците ще изчислят най-добрия маршрут за транспортиране, а опитни шофьори ще доставят товара здрав и невредим.

5/5 - (1 vote)