Гумата е спукана и няма резервна, какво да правим?

Представете си, че сте излезли от паркинга невнимателно, забили сте в остър ъгъл на бордюра и сте спукали гумата и по-лошо, размерът на повредата е 3-4 сантиметра. А има и моменти, когато гумата е напълно разкъсана.

Какво да правим в такава ситуация?

Единият начин е сами да свалите гумата и на нейно място да поставите резервната гума. Но има и друг момент, който ще ви постави в стресова ситуация, ако нямате резервна гума? Какво трябва да направите в такава ситуация?

Евтини варианти за решаване на проблема със спуканата гума!

Първото нещо, което трябва да направите, е спокойно да влезете в колата и да видите къде се намира най-близкият сервиз за гуми. Ако сте в града или много близо до него, считайте се за късметлия.

Пътна помощ Знак

Намерете най-близкия магазин за гуми, но тогава има две възможности.

Има два най-добри варианта, а именно:

  1. свалете колелото и вземете такси до магазина за гуми. Този вариант е най-безопасният и най-евтиният. Вярно е, че ще трябва да похарчите пари за такси. Можете да помолите някой от вашите роднини или приятели да ви помогне.
  2. Да карате с повредена джанта до магазина за гуми. Ако е близо и ако колелото вече е пред изхвърляне, тогава тази опция е приемлива. В извънредни ситуации, карайки бавно със скорост до 20 км в час, можете да изминете до 10 км с такова колело.

Ако сервизът за гуми е горе-долу нормален, обикновено винаги имат много стари гуми. Те ще изберат най-правилните за вас, с други думи, можете да решите проблема.

Въпреки че колелото най-вероятно ще е малко по-различно от другите три, ще има различен протектор, а може би ще ви намерят зимни. Като цяло това не е страшно, но може да искате евентуално да купите нова гума, същото като останалите три, или напълно да смените гумите, ако не са били нови в началото.

Има и трети вариант. Можете да намерите в интернет гума, каквато ви трябва, и да поръчате доставката й или да отидете с някой или да вземете такси да я вземете и след това да отидете до гумаджийницата със старото колело, но това е много време и труден път. Но тогава ще имате точно същото колело, което ви трябва.

Това бяха всички евтини варианти за решаване на проблема, но има и по-удобни!

Удобни решения на проблема?

Има по-удобни варианти за решаване на този проблем, но в същото време те изискват малко повече разходи.

Какво може да се направи?

Има две възможности:

Извикайте репатрак и ще решите проблема със спуканата гума. Тегличът ви отвежда до магазина за гуми и там решавате всичко с гумата.

Има и друга възможност! Пътна помощ на фирма Пътна Помощ 24 предлагат услугата: смяна на спукана гума на място.

Какво представлява услугата?

Трябва да се свържете с диспечера на пътна помощ в София, която предлага такива услуги, и да посочите същността на проблема. Автомонтьор пристига на посоченото място и ще извърши всичко необходимо:

  • Демонтаж на старото колело;
  • Монтаж на ново колело;
  • Напомпване на гумите (ако е необходимо).

Много водачи на автомобили не искат да си правят труда да свалят сами гумата или да отидат до най-близкия магазин за гуми, защото гумата е срязана и изглежда, че е за изхвърляне. В такива случаи е най-добре да извикате репатрак.

Пътна помощ ще ви отведе до точния магазин за гуми, в който ще намерите точната гума, от която се нуждаете или ще дойде на място да ви обслужи.

Дори ако имате резервна гума, но не искате сами да се справяте с този проблем, винаги можете да се обадите на пътна помощ в София на фирма Найденови Ауто, те ще ви помогнат да се справите с всичко това.

5/5 - (1 vote)