Ваканция – пътешествие, кога да повикаме пътна помощ

Ваканционният сезон за шофьорите е предпоставка да изминават големи разстояния. Затоплен асфалт от слънцето, приятен вятър, духащ през отворения прозорец и безброй километри до дестинацията. Няма обаче нищо по-лошо от неочаквана повреда на автомобила, която пресича плановете ни за почивка.

Като шофьор, винаги трябва да проверявате състоянието на автомобила си, преди да потеглите на път. Основата е, разбира се, проверката на състоянието на работещите течности и евентуалното им попълване, също така да обърнете внимание на гумите и да се уверите, че разполагаме с всички необходими елементи в колата, като триъгълник, пожарогасител, комплект за първа помощ отразяваща жилетка – те са задължителни.

Също така е разумно да отидете на механик за преглед, за да сте сигурни, че колата ви е в добро състояние. Докато проблемът е малко вероятно да е дефект под формата на изгоряла крушка, която можете да замените сами, като посегнете към резервна в жабката в колата или да закупите в най-близката бензиностанция, ситуацията, когато навигацията показва няколко десетки (или дори няколкостотин) километра до местоназначението и ще получим повреда на двигателя, спирачката или съединителят могат да бъдат катастрофални или в най-добрия случай да развалят голяма част от пътуването, като се наложи да използваме услугите на пътна помощ.

Пътна помощ София

В този случай животът и здравето ви определено са по-важни от това да сте навреме. Автомобил с този тип повреда трябва незабавно да бъде изваден от движение, докато всички проблеми бъдат отстранени.

Не забравяйте, че ако ви се случи такава ситуация, застанете отстрани на пътя, маркирайте колата по подходящ начин и се обадете на пътна помощ!

Професионалната пътна помощ, като евакуатор, може да бъде безценна, тъй като безопасно ще транспортира вашето превозно средство до добър местен сервиз.

Денонощната пътна помощ, предлага услуги, които включват:

– смяна на гуми,

– безопасен транспорт на автомобила до доверен сервиз, където дефектът ще бъде отстранен с помощта на качествени резервни части.

5/5 - (1 vote)